Stoomboot

+ S.S. George Stephenson

Voor de ontwikkeling van een stoomschip in de stijl van de jaren 50 levert Gizom een groot aantal onderdelen. Het stoomschip George Stephenson wordt gebouwd voor en door Servaas Strik, die daarvoor onder andere put uit zijn indrukwekkende verzameling onderdelen van oude stoomschepen. Het casco van het schip heeft de heer Strik in 2006 naar een nieuw ontwerp laten bouwen bij de firma Buijs in Krimpen aan de IJssel. Bij de afbouw van het schip wordt veel gebruik gemaakt van koperen en bronzen onderdelen, zoals pijpen, fittingen, flenzen en appendages. Gizom kan deze onderdelen niet alleen snel leveren in standaardmaten, maar in afwijkende maten. Zo hebben de buizen die op oude stoomschepen worden gebruikt een grotere diameter dan de huidige standaardmaten.

De keuze voor Gizom als leverancier heeft volgens de bouwers te maken met het ruime en goed toegankelijke assortiment, de mogelijkheid maatwerk te leveren en de snelheid van levering. In principe is de bestelling de volgende werkdag al binnen. Omdat Gizom veel levert aan de scheepsbouw en stoomtechniek is een groot deel van de voor het schip benodigde materialen standaard op voorraad. Het gaat bijvoorbeeld om koperen waterleidingpijpen, fittingen, lasbochten, soldeerkragen, voorlaskragen en soldeerbodems en om bronzen fittingen, overschuif-, binnendraad- en blindflenzen.
In het blad Installatietotaal van december 2009 staat een artikel over de relatie tussen Gizom en de bouwers van de George Stephenson.

Niet gevonden wat u zocht? Laat uw product op maat maken!

Mocht u een product zoeken dat niet in dit overzicht staat of zoekt u een product in een andere maat? Neem dan contact op met Gizom. Voor uw specifieke maatwerkproduct wensen, staan onze ervaren vakmensen direct voor u klaar. Wij produceren exact volgens de door u opgegeven specificaties, volgens tekening of klantspecificatie.

Contact

Transportweg 30
9645 KX Veendam

(0598) 61 57 38

Stuur een bericht